Nigdy nie ukrywałam, że lubię
gotować, podróżować i poznawać kuchnie regionalne, sama prowadzę bloga z
przepisami, więc z ciekawością sięgnęłam po książkę „Słodkie pieczone kasztany”
Aleksandry Seghi. Polka, blogerka, mieszkająca od wielu lat w Toskanii
postanowiła przybliżyć swoim rodakom ten włoski region.
Książkę czyta się naprawdę szybko
ze względu dużą czcionkę, mnogość przepisów, zdjęć i ilustracji. Osoby
interesujące się Toskanią znajdą wiele ciekawostek przedstawionych w sposób
przystępny i przejrzysty. Autorka potrafi pisać o włoskich tradycjach, życiu
codziennym i kuchni tak, że chciałoby się od razu sięgnąć po kromkę świeżego
chleba i umoczyć go w oliwie. Z pewnością wykorzystam wiele z zamieszonych w
książce przepisów, by poczuć smak Toskanii.
Całość recenzji TUTAJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz